Kvartfinalerna avklarade

Efter lång väntan är nu alla kvartfinaler spelade i GSG-Champions (fifaturnering). Under fredagkvällen spelade Marty och Stiff sina två matcher om den sista platsen i semifinalspelet. Här fäöljer ett referat från de båda matcherna.

Match: FC Barcelona - Manchester United (första matchen)

Laguppställningar:

Barca:
Valdes
Alves, Puyol, Milito, Abidal
Toure, Xavi, Iniesta
Messi, Eto'o, Henry

Kommentar: Ojojoj, kolla uppställningen. Ett riktigt europeiskt topplag med kanske världens bästa offensiva krafter? Här ser vi flera potentiella skytteligavinnare i Messi, Eto'o och Henry. Herregud, finns det någon eller något som kan stoppa dem? Ja, kanske Sami Hyypiä.

Man Utd:
van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Nani
Berbatov, Rooney

Kommentar: Här har vi också ett lag i världsklass. De har föörmodligen turneringens bästa mittbackspar i ferdinand och Vidic, samtidigt som Evra förgyller vänsterkanten. Men som vi alla vet är kedjan inte starkare än sin svagaste länk, Gary.
Har dock också flera matchvinnare som Ronaldo, Berbatov och Rooney.

Redan tidigt i matchinledningen såg vi vilket lag som hade det största fotbollkunnandet. Martins Barca dominerade totalt och skapade flera jätteläget, men bollen ville inte passera en storspelande van der Sar i bortamålet. Holländaren radade upp reflexräddningar av yppersta världsklass. Han krönte sin uppvisning av ädelt målvaktsspel med en storartad dubbelräddning på två närskott av Eto'o. Men skulle den gänglige keepern kunna stå emot denna obarmhärtiga spanska press mycket längre. Va der Sar bar Man Utd på sina axlar i en kvart, sen kunde inte ens han stå emot. Eto'o gör 1-0 i den 16:e matchminuten efter ett möntseranfall. Kort därefter träffar Messi ribban med en vänsterslägga från staffområdeskanten.

Vår expertkommentator Peter fäller följande kommentar angående matchinledningen: "Martin känns stabil".

Efter första halvlek, som endast slutar 1-0 till Barca, ser vi förkrossande 11-0 i skott på mål till hemmalagets favör.

Tidigt i andra halvlek rinner det dock iväg. Henry gör mål på en retur efter sitt eget skott (2-0) och sedan gör messi 3-0 efter ett misstag i backlinjen från Man Utds sida. Matchen är avgjord och Barca rullar runt bollen för att spela av matchen. En riktig fotbollsuppvisning!

Barca fullkomligt förnedrar Stefans Manchester Utd med utmärkt passningsspel där Xavi styr vartenda uppspel. Han är motorn i Barcas passningsmaskin, navet i Barcahjulet. Stiff visar tecken på frustration när han ordnar så att Vidic drar på sig matchens enda gula kort efter en brutal kapning.


Slutresultat: 3-0.

Målskyttar: Barca: Eto'o, Henry, Messi

Gula kort: Man U: Vidic

Matchens lirare: Xavi (alternativt van der Sar)

Matchbetyg: + + + +

Domarbetyg: + + +

Summering: Total Barcadominans! Om de fortsätter spela såhär så blir de svårstoppade. Denna kvartfinal verkar avgjort då Barca tar med sig hela 3-0 till Old Trafford. Men på Theatre of dreams kan allt hända.


Returmötet: Manchester United - FC Barcelona

Laguppställningarna var samma som vid första mötet förutom två ändringar från den geniförklarade Stiffmeister:
Berbatov petas till förmån för Tevez och Anderson ersätter Scholes.

Matchinledningen var stirrig. Inget utav de båda lagen verkade ta kommando. Det märktes dock tydligt Man Utd spelade med ett annat självförtroende hemma på Old Trafford, nästan på gränsen till hybris. Dock krossade Martin Stefans sista återstående hopp om avancemang när han dunkade in 0-1 genom den magiske lille afrikanen Eto'o i den 25:e minuten. Efter det rådde hatisk stämning. Eto'o fortsatte sin målparad genom att göra 2-0 efter suveränt spel. Kort därefter drog Vidic på sig ett gult kort och Barca sköt i ribban på efterföljande frispark. Sedan fortsatte en intensiv Barcapress som gav resultat i form av ett mål av Iniesta, 3-0. Spelet f´var efter det fortfarande koncentrerat till Barcas planhalva, där de spelade kvadde med 7 rödklädda Unitedspelare i mitten. Ferdinand drar i samma veva på sig ett motiverat gult kort.

Barca passar på att bjuda på lite extra underhållning och defilerar med ytterligare två mål av den gudomligt snabba Samuel Eto'o som på så sätt förpassade sig själv till skytteligatoppen.

Slutresultat: 0-5.

Målskyttar: Barca: Eto'o 4, Iniesta

Gula kort: Man U: Vidic, Ferdinand

Matchens lirare: Eto'o

Matchbetyg: + + +

Domarbetyg: + +

Summering: Gaah.



Dåså. Då var semifinalerna spikade. Barca möter ett svårspelat Inter, medan Liverpool får tampas med jokern i detta sammanhang, Real Madrid.

Tja /Tävlingsledningen




 


Kommentarer
Postat av: Capello

GRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT

2008-12-14 @ 18:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0