Ännu ett returmöte

Efter Aston Villas tragiska sorti ur Fifaturneringen efter Real Madrids magiska uppvisning var det nu dags för nästa avgörande möte. Liverpool skulle nu besöka San Siro, stärkta av sin 2-0-seger hemma på Anfield. Med sina 2-0 i ryggen ansåg Liverpools tränare, Jesper "Luringen" Lindahl att avancemang till den tuffa semifinalen var så gott som säkrat. Men kan man verkligen räkna bort Ryssen, som basar över AC Milan, i detta tidiga skede av turneringen? Ja, förmodligen.


Match: AC Milan - Liverpool FC (andra mötet, avgörande)

  

Vår utsände rapporterar direkt från San Siro där följande laguppställningar presenterats:


AC Milan:


Abbiati

Zambrotta, Nesta, Kaladze, Jankulovski

Flamini, Pirlo, Seedorf

Kaka, Ronaldinho

Shevschenko


K-berg ställer alltså upp med i stort sett samma lag som i första mötet. Enda skillnaden är att Seedorf ersätter Ambrosini på mittfältet. Ett litet offensivt genidrag?


Liverpool:

Reina

Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio

Mascherano, Xabi Alonso

Kuyt, Gerrard, Riera

Torres


Här ser vi att Lindahl väljer en betydligt mer defensiv uppställning än hemma på Anfield. Han har valt att satsa på ett femmannamittfält och med Torres som ensam spjutspets. Bakom honom lurar Gerrard i en fri roll. Ny i laget är alltså Alonso som går in i en utav de defensiva mittfältsrollerna.


Pga. av att vår reporter under större delen av första halvlek befann sig inlåst på toa saknar vi kommentarer från denna del av matchen. Reportern, som befarades ha svimmat i sina egna spyor, återkom dock i slutet på första halvlek, lagom till att Milan kom i ett jätteanfall som fick avstyras med en enorm relflexräddning av Pepe Reina. Detta var dock Milans första riktiga målchans och dessutom ledde Liverpool redan med 2-0 efter mål av Dirk Kuyt och Fernando Torres.


Nesta blir därefter varnad och en lång kavalkad av tama avslut följer. Vår reporter, som för övrigt går under namnet Råbacks, noterar även att en del opassande kommentarer fälls av herr Lindahl. I samma veva får även Milans Clarence Seedorf sitt andra gula kort och visas ut.


Milan kommer ändock upp i anfall, men bara skott utanför som resultat.


Ett par byten i Liverpool, då tränaren vill vila sina spelare inför semin:

Gerrard ut, Keane in.

Kuyt ut, Pennant in.


Kort efter bytena ser vi turneringen första straff. Keane blir brutalt kapad i boxen och domarn är säker på sin sak. Han pekar på straffpunkten med utsträckt arm. Keane tar själv hand om straffen och rullar iskall in bollen till vänster om Abbiati.


Reportern anser att Liverpool för första gången i turneringen blir sönderläst i den 84:e matchminuten, då Milan bryter ett fint passningsspel (eller snarare en passningsorgie) högt upp i banan, men lyckas inte förvalta chansen. Kort därefter blir Jankulovski varnad.


Liverpool spelar nu av matchen, medan reportern surt konstaterar att han tycker att Liverpool "lider" av överdriven eufori och sammanfattar matchen med ordet vanilj (?).


Slutresultat: 0-3

Målskyttar: Liverpool: Kuyt, Torres, Keane

Gula kort: Milan: Nesta, Seedorf (2), Jankulovski

Matchens lirare: Kuyt

Matchbetyg: + + +

Domarbetyg: + + +


Summering: Matchen hade alla förutsättningar i världen att bli en riktig höjdare, men den blev ganska ointressant i och med Liverpools totala dominans. Liverpool alltså vidare till semi, Karl "Ryssen" Rydberg och hans Milan, som förväntat, utslagna.


Utifrån de inlägg som tidigare har publicerats kan vi göra följande sammanställning av det nuvarande läget i turneringen:


Match 1


FC Barcelona (Martin) vs. Manchester United (Stefan)


Ej spelad ännu. Uppskjuten pga. regn.


Match 2


Real Madrid (Robin) vs. Aston Villa (Rasmus)


Resultat: 3-1, retur 4-0. Sammanlagt 7-1, Real Madrid vidare till semi.


Match 3


Liverpool FC (Jesper L) vs. AC Milan (Karl)


Resultat: 2-0, retur 3-0. Sammanlagt 5-0, Liverpool vidare till semi


Match 4


FC Internazionale (Erik) vs. Bayern Munchen (Jesper P)


Ej spelad ännu. Orsak ej angiven.



Nuvarande skytteliga:


Sneijder (R. Madrid)  3

Guti (R. Madrid) 2

Torres 2 (Liverpool)

Keane 2 (Liverpool)

Van der Vaart (R. Madrid) 1

Van Nistelrooy (R. Madrid) 1

Kuyt 1 (Liverpool)

Ashley Young 1 (Aston Villa)


Värt att tillägga är att Liverpool ännu inte släppt in mål och att Milan således lämnade turneringen utan ett enda gjort mål. Råbacks Real Madrid har gjort flest mål med sina 7 och dominerar skytteligan.


Vi väntar spänt på avgörandet i de två andra kvartsfinalerna.


Hörs /Tävlingsledningen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Råbacks missade en hel göttigheter från denna match. Bl.a streakern i matchminut 27. Sägs att det ska ha varit Jimmy Jump, detta är dock obekräftat.

2008-11-24 @ 19:23:25
Postat av: Rit-Ola

Det är nu bekräftat. Tydligen kunde man identifierad Jim tack vare hans högst orakade könshår.

2008-11-24 @ 19:38:48
Postat av: Hegerfors

Att det finns tjejer som gillar det!!! Eller, han kanske bara ljuger Jim? Jag kör iaf alltid helrakat.

2008-11-24 @ 20:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0