Första returmötet

Nu är det dags. Vinna eller försvinna. Vem skall gå vidare till semifinal i denna prestigefyllda tävling? Råbacks med sitt Real Madrid har en klar fördel i och med att de har med sig 3-1 från sin seger på Santiago Bernabeu. Men vi kan aldrig räkna bort Jägarn, med sitt unga och kvicka Aston Villa. Jag vet inte varför, men Jägarn tycks alltid ha haft en viss förkärlek till ungt, färskt lammkött. Hursomhelst, dags för avspark!


Match: Aston Villa - Real Madrid (andra mötet)

  

Vår utsände rapporterar direkt från Villa Park där följande laguppställningar presenterats:


Aston Villa:

Friedel

L. Young, Cuellar, Laursen, Shorey

Sidwell, Barry, Petrov

A. Young, Carew, Agbonlahor


Här väljer alltså Jägarn att satsa på en offensiv taktik för att göra ett tappert försök att knapra in på den 3-1-ledning som Real Madrid har. Kommer det att lyckas? Nej, jag är skeptisk.


Real Madrid:

Casillas

Ramos, Cannavaro, Pepe, Heinze

Van der Vaart, Diarra, Guti, Robben

Sneijder, van Nistelrooy


Råbacks väljer att ställa upp med exakt samma lag som i succémötet senast. Inte så konstigt kanske. Kommer Real Madrids holländska armé näta igen? Allvarligt, varför alla dessa holländare? Van der Vaart, Robben, Sneijder, van Nistelrooy...orka.


Matchen inleds på det sedvanliga lama och intetsägande sättet. Riktigt tråkigt. Från läktaren hördes burop och diverse smädelser riktade mot Aston Villas usla spel. Men det var en fruktansvärt blek insats av båda lagen. Real Madrid tog dock kommandot med sitt finfina passningsspel, men då och då stack Aston Villa upp i uddlösa kontringsförsök. Aston Villa hade även en del tama försök via hörnor, men det ville inte gå vägen.


Helt plötsligt får Real Madrid ett jätteläge. Bollen damp ner mitt i Villas straffområde och van Nistelrooy tjongar bollen i ribban, den studsar på mållinjen och ut. Ofarligt, anser DJ. Därefter får Aston Villa utså hårt tryck, Jägarn är minst sagt missnöjd med liret. De når absolut inte upp till normal standard. Anfallsspelet klaffar inte. Men, när allt såg som mörkast ut, rinner den vindsnabbe Ashley Young igenom (Aston Villas enda målskytt än så länge). Han skall bara sätt bollen i nät, men ut kommer Casillas och parerar. Återigen nattsvart för Villa. Och som det inte vore nog. I 35:e matchminuten nätar Guti på en retur från sitt eget skott. 0-1.


Därefter går matchen in i en långtråkig fas med tätt försvarsspel, ett riktigt sömnpiller! Vad kunde då detta bero på? Dålig inställning och motivation? Ja, det verkar vara den enda logiska förklaringen till Jägarns minst sagt tvivelaktiga uppträdande på plan. Vi ser bland annat vilda protester riktade mot domarn. Helt rättvist kommer sedan 2-0 till Real Madrid, återigen genom Guti på en retur. Där gick luften ur Aston Villa (om den inte redan hade gjort det). Dock får Aston Villa lite ströchanser, bland annat genom en nick från Carew som dock seglar över ribban. Matchen fortsätter att vara en intetsägande mittfältbatalj. Aston Villa får en chans till, med ett lamt avslut i målvaktens famn som resultat. Vi beskådar en märkbar frustration i Aston Villa-lägret.


Nu leker Råbacks med Jägarns känslor. Det är förnedring! Real Madrid scorar både 3-0 och 4-0 innan matchen är slut. Sneijder nätar i både 76:e och 86:e minuten. Mellan målen hade dock Casillas gjort en patenterad superräddning av högsta kvalitet på ett närskott från 2 meter av Carew. Världsklass där gubben!


Men som sagt, det var en pinsam historia för Jägarn. En riktig urinering. Eller som Råbacks sade: "Jag pissade på dem!!".


Och där ser vi Jägarn och hans Aston Villa lämna turneringen med allt annat än flaggan i topp. De är helt förståeligt väldigt besvikna. Frågan är om de någonsin kommer tillbaka till Fifa-spelandets finrum?


Slutresultat: 0-4.

Målskyttar: RM: Guti 2, Sneijder 2

Gula kort: -

Matchens lirare: Guti

Matchbetyg: +

Domarbetyg: + + + +


Summering: En långrandig tillställning om Real Madrid klart dominerade. Kul att vi fick se lite mål i alla fall, men Aston Villa borde skämmas. Riktigt pinsamt. Tävlingsledningen överväger nu att lämna in en anmälan till disciplinnämnden för Jägarns dåliga uppträdande. Råbacks Real Madrid är dock vidare till semifinal.


All the best /Tävlingsledningen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0