Liverpool FC - AC Milan

Match: Liverpool - AC Milan (första mötet), alltså Jeppe mot Kalle

Förutsättningarna såg bra ut inför denna match. Inga skador för Milan att ta hänsyn till och det vara bara en sak som gällde: 0-0. Tänk 0-0 var budskapet i AC Milan. Liverpool hade dock lite problem Sami Hyypiä, som valt att stå över matchen pga. alldeles för torr frilla. Hursomhelst, när domarna kl. 20:45 blåser igång matchen på Anfield står följande spelare på planen:


Liverpool:

Reina

Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio

Kuyt, Gerrard, Mascherano, Riera

Torres, Keane

Här ser vi att Liverpool väljer en ganska offensiv uppställning på hemmaplan. Är det kanske turneringens vassaste startelva vi ser idag?


AC Milan:

Abbiati

Zambrotta, Nesta, Kaladze, Jankulovski

Flamini, Pirlo, Ambrosini

Kaka, Ronaldinho

Shevschenko


Milan spelar med ett kompakt innermittfält samt den extraordinära trion med Kaka, Ronaldinho och Sheva som spjutspets längst fram. Uppbäddat för skräll? Nej, knappast.


Matchen startar som väntat med en brutal press från hemmalagets sida. Dock vägrar det italienska försvaret att penetreras av den brittiska forceringen.


Matchens första bra målchans får Gerrard, men skottet blir aningen lamt. Därefter radar Liverpool upp chans efter chans. Bland annat får Keane en kanonchans efter en tveksamt utdömd frispark. Keane blir friställd, men träffar bara ramen med sin cykelspark. Ribban darrar fortfarande! Milan tvingas att slå undan bollen i sista stund, gång på gång. 1-0, 2-0 och 3-0 hänger i luften. Milan är totalt utspelade och har inget att hämta, men de lyckas trots allt hålla undan.


Mascherano prickar stolpen med en utmärkt nick efter hörna, 2-0 i ramträffar för Liverpool. Kort därefter blir Kaladze varnad, vilket skulle vara inledningen på en parad av gula kort bland Milanspelarna, som flera gånger helt enkelt var tvungna att riva ner Liverpoolspelarna för att undvika baklängesmål.


Strax innan halvtidsvilan spräcker dock Liverpool nollan genom Robbie Keane, som enkelt kan sätta bollen i öppet mål efter en läcker framspelning av Torres. I halvtid ser vid 65/35 i bollinnehav till Liverpools favör.


I början på andra halvlek blir Pirlo varnad efter en skräcktackling. Torres gör rättvist 2-0 på den efterföljande frisparken. Pirlo lär inte sova gott ikväll! Som sagt, varningarna duggar tätt hos Milan. Både Nesta och Jankulovski får se gula kort. Nu är nästan hela den italienska backlinjen varnad. Hur skall K-berg kunna undvika ett rött kort och det fortsätter så här? Vi ser även en ny ramträff för Liverpool i den 75:e minuten.


I den 83:e matchminuten väljer herr Lindahl att luft lite bänknötare. Dossena ersätter Aurelio, Xabi Alonso ersätter Mascherano och Babel ersätter Keane.


Matchen slutar dock "bara" 2-0 efter ett uppoffrande försvarsspel från Milan i 90 minuter. Statistiken ljuger aldrig, som man brukar säga. Här ser vi bland annat förkrossande 17-2 i avslut. Inte ett avslut på mål från Milans sida. Reina hade en minst sagt enkelt dag på jobbet.


Slutresultat: 2-0.

Målskyttar: Liverpool: Keane, Torres

Gula kort: Milan: Kaladze, Nesta, Jankulovski

Matchens lirare: Nesta

Matchbetyg: + +

Domarbetyg: + + + +


Summering: Ännu en hemmaseger i turneringen. Efter intensiv Liverpool-press lyckades man tillslut göra 1-0, därefter var det en promenadseger.


Snart följer referat av returmötena samt övriga kvartfinaler.


Här har jag även valt att infoga ett par bilder från den hetlevrade turneringsinledningen:






Så länge /Tävlingsledningen

Kommentarer
Postat av: Jägarn

Hade aldrig blivit en matchanalys av rang, om inte det vart för min uppoffrande matchdokumentation á la "Valrossen".

2008-11-22 @ 17:33:46
Postat av: Jeppe

Den är klaar. Ruggigt bra jobb av vår utsände. Nya fjellis?

2008-11-22 @ 17:38:31
Postat av: Jägarn

Är väl ett par snäpp kvar till hans nivå... men jag tror jag har det inom mig. Är en coming man!

2008-11-22 @ 17:56:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0