Premiär, fifaturren inleds!

Då var det dags, det vi alla väntat på: Fifaturneringen går av stapeln. Kvällen inleddes med några träningsmatcher för att känna på formen och kanske göra ett par sista finslipningar inför kommande stormatcher. Först att mötas var nederlagstippade Real Madrid (Råbacks) och jokern i första upplagan av GSG-Champions, Aston Villa, med Jägarn som härförare.


Match: Real Madrid - Aston Villa (första mötet)

När domaren blåser igång matchen på Santiago Bernabeu ser vi följande uppställningar hos de båda lagen:


Real Madrid:

Casillas

Ramos, Cannavaro, Pepe, Heinze

Van der Vaart, Diarra, Guti, Robben

Sneijder, van Nistelrooy


Råbacks väljer alltså att satsa på en uppställning som liknar 4-4-2, med (något överraskande) Sneijder som släpande anfallare istället för rutinerade Raul.


Aston Villa:

Freidel

L. Young, Cuellar, Laursen, Shorey

Milner, Petrov, Barry, A. Young

Agbonlahor, Carew


Här ser vi ett lag som på pappret verkar aningen svagare, men trots det har gällt som favorit inför matchen. Kanske pga. av att Jägarns förmåga överdrivits en del inför mötet? Aston Villa såg dock bra ut under större delen av försäsongen, men har på senare tid inte kunnat leverera med svidande förluster som följd. Dock ett ungt och rörligt lag!


Ju närmare match vi kom, desto mer spänning, hets och nervositet. Det var en riktigt spänd stämning när domaren sätter pipan i mun och blåser igång. Nu kör vi!!


De är en väldigt tät inledning, där båda lagen känner på varandra. Ingen vill göra det där första, ödesdigra misstaget. Passningsspelet är bländande, speciellt från Real Madrids sida. Aston Villa är aningen ivrigare och ser pressade ut. De slår bort en hel del enkla bollar, som Råbacks utnyttjar väl. I 13:e minuten kommer ett skott från van Nistelrooy, dock utan problem för grove Friedel i bortamålet.


Då, som en blixt från klar himmel, rinner Carew igenom Real Madrids täta försvar, men missar sitt friläge då Casillas är snabbt ute och blockerar. Friedel är inte lika snabb i fötterna, men visar ändå sin klass med en bra räddning på ett långskott lite senare, med hörna som följd.


Real Madrid trycker på kraftigt, medan Aston Villa endast lyckas komma upp i enstaka kontringsförsök, dock helt utan resultat. Men, även en blind höna kan hitta ett frö, som man brukar säga, och som följd av en mästerlig kontring lyckas Ashley Young knoppa in 1-0 efter ett inlägg från högerkanten. 1-0 till Aston Villa och humöret var på topp hos bortalaget! Detta blev även halvtidsresultatet. Lite missvisande, då Real Madrid stundtals dominerat med bra passningsspel och 57% av bollinnehavet.

Andra halvlek börjar likt den första mycket försiktigt och trevande. Dock är det Råbacks som tar initiativet och 1-1 kommer som ett brev på posten genom Sneijder i den 63:e matchminuten. Det var alltså ett genidrag från Råbacks sida att slänga upp denna räv på anfallet. Bara drygt 7 minuter senare var det dags igen. Ännu en holländare nätar, denna gång van der Vaart. Nu hade alltså Real Madrid vänt 1-0-underläge till 2-1-ledning. En märkbar frustration spred sig därefter genom Aston Villa, med turneringens första varning som följd. Cuellar åker på gult kort efter en brutal kapning.


Real Madrid fortsätter att dominera och jag säger det igen: vilket underbart passningsspel. Detta är något som även Glenn Hysén i kommentatorsbåset tagit fasta på. Gång på gång påpekar han att Real Madrids passningsspel är utmärkt. I den 80:e matchminuten dödar Real Madrid matchen med ett 3-1-mål av ytterligare en holländare: van Nistelrooy. Han rinner igenom ett tafatt Aston Villa-försvar och rullar enkelt in bollen bakom stabbige Friedel. Efter detta anser Jägarn att ett par byten vore på sin plats för att ändra matchbilden så här i slutet av matchen. Petrov ersätts av Sidwell och Carew av Harewood. Bytena gav dock ingen effekt och Madrid spelar av matchen.


Slutresultat: 3-1.

Målskyttar: RM: Sneijder, van der Vaart, van Nistelrooy. AV: A. Young

Gula kort: AV: Cuellar

Matchens lirare: Sneijder

Matchbetyg: + + +

Domarbetyg: + +


Summering: En riktigt trevlig premiärmatch med mycket mittfältspel som böljade fram och tillbaka. Passningsspelet från Real Madrids sida var nyckeln till framgång. Dock saknades det där lilla extra, som t.ex. det riktigt hårda närkamperna m.m. Men allt som allt var Real Madrid välförtjänta vinnare, men samtidigt en liten skräll om vi utgår ifrån vad som sades innan matchen.


Vi ser fram emot returmötet i England.


Nästa referat/matchanalys: Liverpool - AC Milan.


På återseende /Tävlingsledningen

Kommentarer
Postat av: Jägarn

Helt ofattbart! A.Young som pulvriserat motståndarförsvaren i träningsmatcherna var orörligare än Igor Biscan! Jag skäms också.

2008-11-22 @ 11:05:21
Postat av: Jeppe

Inget att skämmas över! Du förlorade mot ett bättre lag, helt enkelt. Bara att bryta ihop och komma igen...

2008-11-22 @ 12:02:37
Postat av: s t e f f

pinsammt ralle, förvöntade mig mer än såhär!

2008-11-22 @ 13:20:01
Postat av: Råbacks

Fler analyser jeppoe :D

2008-11-22 @ 14:38:12
Postat av: yo

gsg vad fick ni för hp resultat? är ni smarta?

2008-11-22 @ 15:14:18
Postat av: Jägarn

Jag skrev inte provet, men hade väl hamnat på 0.3-0.4. Mer är jag inte värd.

2008-11-22 @ 16:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0