Liverpool vinner GSG-Champions!

Det var en festlig stämning när det var dags för avgörandet i denna prestigefyllda tävling i det ädla fifaspelandet. Kaffet var uppdukat, folket var samlat och en och annan stor pung kunde skymtas.

I finalen, som spelas på Stadio Olympico, skulle vi alltså få se Liverpool FC mot FC Barcelona. Lindahl ot Claesson. Reina mot Valdes. Puyol mot Carragher. Gerrard mot Xavi. Torres mot Eto'o. Alltså många matcher i matchen. Här är lagupptsällningarna:

Pool:
Reina
Arbeoloa, Carragher, Agger, Aurelio
Kuyt, Gerrard, Mascherano, Riera
Torres, Keane

Woo ooh ooh ooh, we got the best midfield in the world. We got Xabi Alosno, Lucas and Babel - Gerrard and Mascherano.

Barca:
Valdes
Alves, Puyol, Milito, Abidal
Xavi, Yaya Toure, Iniesta
Messi, Eto'o, Henry

Här har vi alltså två världslag och det är kanske inte så oväntat att vi ser dessa två jättar i finalen i GSG-Champions.

Match: Liverpool FC - FC Barcelona (på Stadio Olympico)

Matchen inleddes mycket försiktigt, på gränsen till lamt. Båda lagen kände på varandra. Liverpool var särkilt försiktiga och rullade mest bollen i backlinjen. Det var Barca som skapade de första chanserna, med det var för det mesta bara halvchanser.

Vi ser Xavi styra och ställa på mittfältet med sina genomkärare mot främst Messi och Henry. Det känns bara som en tidsfråga innan turneringens  bästac målskytt Samuel Eto'o skall slå till. Målet kommer dock inte, det närmsta är en stolpträff.

Det var alltså 0-0 i halvtid, med lite fördel för Barca.

I andra startade dock lIverpool lite piggare och skruvade upp tempot i passningsspelet. De hade dock inga jättechanser, som mest ett par långskott utan resultat. Barca fortsatte dock trumma på och i slutet av andra halvlek hade Eto'o en bra chans att skjuta hem guldet till Spanien, men han träffade stolpen. Liverpool gör även några byten:

Xabi Alonso ersätter Javier Mascherano
Ryan Babel ersätter Robbie Keane


Efter 90 minuter står det fortfarande 0-0 på resultattavlan och matchen går till förlängning. Där kommer Liverpool ut som ett helt nytt lag, de fullkomligt exploderar och Torres sätter 1-0 tidigt efter att ha löpt sig fri. Torres fortsatte sedan sin uppvisning genom att på liknande sätta springa ifrån den slutkörda Barcabacklinjen. Torres rullade säkert in 2-0 och nu tycktes istället Liverpool ta hem årets GSG-Champions. Och som om det inte var nog med det. 3-0 rullades också elegant in, men denna gång av inhopparen Babel.

Barca fick dock tillslut också göra mål, ett s.k. tröstmål. Det var Eto'o (såklart) som gjorde detta och således spräckte Liverpools nolla (de hade inte släppt in ett enda mål på hela turneringen). Han utökade dessutom sin ledning i skytteligan.

Slutresultat: 0-0, 3-1 efter förlängning
Målskyttar: Pool: Torres 2, Babel Barca: Eto'o
Gula kort: -
Matchbetyg: oooo
Domarbetyg: ooo

Inom kort kommer även en summering av turneringen göras där vi bl.a. utser turneringens lirare och tar ut ett världslag. Missa inte det!

Vi gratulerar Lindahl och hans Liverpool FC för denna ärofyllda seger i en utav världens hårdaste fifaturneringar.

/Tävlingsledningen


Kommentarer
Postat av: Dålig förlorare

Vill se ett annat upplägg på turren nästa gång, det enda som var bra var att lottningsgubben var snygg !!!

2009-01-07 @ 16:55:32
Postat av: Nästa turre

Nästa turre blir det landslag som gäller. Det är samma gubbar som lirar, men vi kör två VM-grupper istället. 1:an och 2:an går vidare (fyra i varje grupp). Kan vara bra att fundera på vilket lag man vill vara redan nu.

2009-01-07 @ 18:59:02
Postat av: Jeppe

Jag är gärna England.

2009-01-07 @ 19:00:04
Postat av: Brasse

Jag är Brasilien

2009-01-07 @ 23:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0